Hälsoresultat Bullet

29.05.2024
Ett ytterligare glädjande resultat hos mina hundar och det är att Bullet är UTAN ANMÄRKNING på ögonundersökning/ögonlysning som genomfördes måndagen den 27 maj och hennes resultat kommer även att finnas inlagd hos Svenska Kennel Klubben.

Jag fick mycket beröm för hennes form på ögonen och hennes strama ögonkanter. Så hon är helt fri från dessa 20 åkommor som finns på dokumentet, denna ögonundersökning genomför jag också på mina Miniatyr Bullterrier. 
Bullet har nu 1 utvärdering kvar och det är hennes mentalitet, annars är hon klar med hälsotester som jag prioriterar hos Contin:
Pennhip
HD
ED
DNA
ÖGONUNDERSÖKNING 
MENTALBESKRIVNING
"utställning"      

 
 

Som jag tidigare skrivit i ett inlägg så kommer jag från och med detta året och framåt och lägga till ytterligare hälsoutvärdering på Contin och det gäller på ögonen, jag ser otroligt mycket osund adnexa i rasen, lösa ögonkanter, blöt runt ögonen och detta rinnande ner i rynkan som skapar missfärgning är inte sunt eller normalt. I och med att Continental Bulldog ingår i BSI föredetta SRD så är det klokt och även genomföra ögonundersökning.
Läs gärna mitt tidigare inlägg om det, 
https://www.nordic-troubelmakers-kennel.se/l/halsotester-continental-bulldog/
Inlägg från Svenska Continental Bulldog Klubben 
https://www.continentalbulldog.se/l/conti-ingar-numera-i-bsi-gallande-overdrifter-pagrund-av-osund-extrior/