Våran första utställning sen rasen blev officiell

13.06.2022

Vi har varit på våran FÖRSTA utställning som officiell ras hos Svenska Kennek Klubben och vilken pang start för oss.

SEVCH Goliath20 månader gammal ställde jag i öppenklass och min Bulldog slog till med Bäst i Rasen

Domare: Svante Frisk.

Ökl Exc 1 CK Bh 1Cert Nordiskt cert BIR (vi hade ingen möjlighet och stanna till gruppfinalen)

Ihop med min dotter så far vi iväg tidigt på morgonen det var en fantastisk solig dag i Ronneby, utställningen var Internationell och arrangerad utav Blekinge kennelklubb. Det var otroligt mycket människor som var nyfikna och kom fram och pratade och gav otroligt mycket komplimanger till Goliaths sunda exteriör och för hans coolhet också.

Jag är inte så social utav mig när jag ska tävla, jag går gärna undan ihop med min hund och vill vara ifred, det var inte så lätt på denna utställningen. Jag förstår givetvis att man är nyfiken på rasen, men jag föredrar gärna och prata efter man varit i ringen. När vi steg in i ringen så kändes det väldigt bra och domaren tog god tid på sig och bad oss även springa extra i ringen, då far det runt lite tankar i huvudet på mig är det bra eller "sämre", med tanke på att rasen är ny. 

Jag blev nästan till tårar när min hund fick så fin bedömning och jag sitter just nu med ett stort leende under skrivandet. Nu blir det till att anmäla min gosse till mera utställningar just för att vissa upp rasen och variationen inom rasen.

Vid kamera var min dotter på 9år.