en-NOSEWORK

01/07/2022

Som jag har nämnt tidigare så var mitt mål och komma igång med Nosework i början på detta året och nu har vi gått 2 kurser i denna roliga sport och vi tränar dagligen på att söka doften eukalytus. Jag älskar och jobba med Goliath hans glädje smittar av sig och han är så charmig och brötig precis som en Bulldog ska vara. 

Vi har deltagit på två Nosework tävlingar(inofficiell) denna månaden. Första tävlingen var hos Hundspektra inomhus sök med 10st gömmor och tema var Melodifestival, det spelades musik, disco belysning, såpbubblor mm. Goliath har INTE gjort doftprov och det var också hans första tävling och jag har endast tränat honom på max två gömmor. Vi var 10st som tävlande på doften eukalyptus, 10 gömmor och man fick 10minuter på sig och hitta. Goliath markerade 7gömmor på 10minuter och ingen felmarkering gjordes, det blev ingen placering för oss.  

Viktigast för mig är att ha kul med sin hund♥️

Jag åkte till Göteborg- Noskompaniet för att delta på Inofficiell Nosework TSM Klass1 vi har fortfarande inte tagit doftprovet, men se vilken jäkla stjärna till Continental Bulldog jag har och protokollet talar för hans sök.

Ett inomhussök, ett behållarsök, ett utomhussök och ett fordonssök. Rosett tilldelas de ekipage som hittade minst 3 av 4 gömmor med 0 fel. Sista söket inomhus markerade Goliath gömman, men jag min dumme jäkel tyckte markeringen var "slapp" och när domaren säger tiden är ute, så säger jag gömman är vid brandsläckaren och domaren svarade JA.

Vi blev med 1 rosette idag och jag så stolt jag är över våran insats idag. 

Efteråt åkte jag och hundarna vidare för att  träffa min vän Andreas och det är han som fotar mina hundar.
Jag är lyckligt lottad som har en vän som han.