Välkommen till Nordic Troubelmakers Kennel

Våran Kennel är registrerad hos Svenska Kennel Klubben och FCI.

Vi har hundraserna Continental Bulldog och Miniatyr Bullterrier


Vilka är vi som bedriver Kennel?

Jag är Petra Lundberg och jag har alltid älskat hundar och hund har alltid varit mitt största intresse i livet.

Min familj består utav min sambo som har sitt intresse i sport fiske och Jakt, vi har två gemensamma barn, alla hundar som bor hos oss lever vi tillsammans ihop med som en enad familj.
För mig så är hundarna helt klart en stor del utav min livsstil. 

Jag har ett stort intresse i hundens beteende och mentalitet och har genomgått Svenska Kennel Klubbens utbildning inom Beteende-och personlighetsbeskrivning hund- Jag har varit aktiv med denna mentalbeskrivning sen år 2012. Jag är BPH Beskrivare samt Testledare. Det är två funktionärs uppdrag jag har i dagsläget hos Svenska Kennel Klubben, men i första hand är jag ute varje år under våren och sommaren på helgerna och mentalbeskriver hundar.

Jag har även för dagen ett förtroendeuppdrag i rasklubben för Continental Bulldog där jag ingår i styrelsen och är ordförande. Jag ingår även i valberedningen hos Södra Älvsborgs Kennel Klubben.

Jag har tidigare haft förtroendeuppdrag i styrelse i tidigare rasklubbar för Dogue de Bordeaux och Klubben för Gårds-och Boskapsvaktare.


Mitt intresse för hund.

Har funnits i stort sett sen spädbarn, mina föräldrar har alltid haft hundar och någon enstaka valpkull, raserna som jag växt upp med har varit: Rottweiler, Eng Bulldog, Bullterrier, Bullmastiff, Mastino Napolitano.
Jag var runt 10år gammal när jag började "jobba" nära hundar det var på My Dog hundutställning som jag servade Domarna och ringsekreterare och det var så lärorikt att jag fick sitta bredvid och studera hundarna i ringarna och höra domarnas kritik utifrån varje hunds rasstandard.
När jag var 16år gammal arbetade jag som kennel flicka i 3år hos ett aktivt jägarpar som bedrev Sam's Beagel Kennel, där ansvarade jag för cirka 20st Beaglar med daglig skötsel, parningar, valpkullar och jag var med och deltog på jakt samt utställningar. Jag lärde mig också hur man id märkte valparna med tång i öronlappen och därefter gnuggade in färg(denna märkning är förbjuden att göra i Sverige numera)
Att ha arbetat som kennel flicka har varit otroligt givande och även gett mig kunskap kring avel och uppfödning.

På fotot är det jag som liten ihop med en av våra Bullterrier, Fonzie hette han året är 1982.

Jag har aldrig varit hund lös i mitt liv, trots att jag avlsutade Ambullen så hade jag även Dogue de Bordeaux vilket jag fortfarande har 2st tikar, men jag suktade fortfarande efter Bulldogen och fick då upp ögonen för en något mindre Bulldog med likvärdig rasstandard som den Amerikanska Bulldogen och jag föll åter igen tillbaka men i en Continental Bulldog, dessa raserna påminner så mycket om varandra och nu är jag hel igen i mitt val utav Bulldog rasen.

Miniatyr Bullterrier är en hundras jag har vilat ögonen på i så många år och jag fullkomligt älskar rasens utseende, smidiga storlek och framförallt deras fantastiska mentalitet. Nu är jag en lycklig ägare även till denna rasen och nu är jag definitivt hemma i "mina" raser.

Som ägare till dessa underbara raser har man aldrig tråkigt, så mycket glädje dom ger och ett och annat grått hårstrå får man räkna med, men det är så värt det ♡

Valet utav hundraserna

Mitt val utav just hundraserna som ingår i min kennel ligger till grunden för just raserna som jag själv har vuxit upp med som barn. 
Vad jag älskar hos raserna är deras personlighet och utseende.

Men jag har alltid haft ett hjärta bultande för Bulldogen och då pratar jag om den kraftfulla, atletiska Amerikanska Bulldogen utav "Bully typen" (ej erkänd som ras hos FCI)

Året 2003 köpte jag 2st Ambullar ifrån Danmark och jag var såld på rasen, jag köpte ytterligare tikar från Danmark och då kom även intresset och mitt engagemang i rasen och jag började delta på rasklubbens diverse aktiviteter och utställningar, på den tiden fanns det ingen rasklubb i Sverige utan det var i Norge som jag var många gånger igenom åren med rasen.

Året 2010 föddes den svenska rasklubben och än idag är jag medlem hos dom och deltar på deras aktiviteter med mina nuvarande hundar. Det var en av dom roligaste tiderna och samtidigt en "smärtsam tid" för det var otroligt tufft att hinna med hundarna samtidigt som jag fick barn år 2009 och 2012.

Det starkaste och finaste minnet som jag alltid kommer att bära med mig var mina prestationer som jag nådde och fick uppleva med min egen uppföda tik Shiva, redan när hon var 4månader gammal och fram till hon var 5år erövrade vi utställningsringarna i Norge, Sverige och Tyskland. Shiva var NKC Champion och ABNA Champion även i Working klasserna vann hon och detta var en klass som endast Ambullar fick tävla i som hade en eller flera arbets titlar vi hade alltid tuff konkurrens just för hon var tik och utav "bully typen" men det stoppade inte mig med henne vi slog ut konkurrens en efter en och hon blev även tilldelad Champions of all Champions.

Hon erhöll även Svensk Viltspår Champion (tävlingslicens nr utfärdat utav Svenska Kennel Klubben)

Jag utbildade henne även till Social Tjänstehund med erhållen legitimation, min Shiva var och är den ända Amerikanska Bulldogen i Norden i sin ras med den arbetstiteln. Hon blev även utsedd till Årets Bulldog utav den Svenska rasklubben för hennes insats som arbetande Social Tjänstehund, Shiva var något alldeles extra för mig. Med brustet hjärta så avslutade jag rasen året 2018 då min tid var helt omöjlig och räckte inte till för en sådan aktiv "krävande" hundras samtidigt som jag var småbarns mamma och arbetade.

Fotot taget året 2015 på mig och Shiva när jag var på en av dom största Amerikanska Bulldog Showerna i Tyskland, min tik som jag var uppfödare till tävlande under dessa 2dagar och vi slog till och van hela showen under dom två dagarna! 

Fotot taget år 2012 efter en rasspecial för Amerikansk Bulldog i Norge där jag och Shiva tog Bäst i Ras samt Bäst in Show!